Město Prostějov jako svůj vklad věnovalo na zamýšlenou investici pozemky za hřbitovem v Brněnské ulici a taktéž se finančně podílí na projektu výstavby nového sídla Hasičského záchranného sboru a rovněž Zdravotnické záchranné služby v Prostějově. Zrod moderního objektu je však znovu odložen, neboť v rozpočtu na tuto očekávanou stavební investici chybí peníze. A to ne málo, hned čtvrt miliardy korun!

„Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje i Generální ředitelství HZS v Praze předpokládaly, že na výstavbu nového sídla hasičů i lékařské záchranky v Prostějově budou moci čerpat dotace z Národního plánu obnovy. V tuto chvíli jsou ovšem na celou stavbu alokovány finanční prostředky ve výši pouze sto milionů korun, přičemž celkové náklady se odhadují na tři sta padesát milionů! Sami si tedy můžeme spočítat, že čtvrt miliardy korun stále chybí! HZS tedy nyní intenzivně jedná s Olomouckým krajem a cílem je také získat další finanční prostředky. Ty ale bohužel nejsou,“ konstatoval na tiskové konferenci po posledním jednání rady města ze 7. listopadu František Jura (ano 2011), primátor Statutárního města Prostějov.

Večerník zajímalo, zda se zdejší vedení radnice bude ve věci výstavby nového sídla hasičů i záchranářů nadále angažovat? „Samozřejmě že ano, vždyť jde o prostějovské hasiče a lékaře záchranky! Přestože nejsme jejich zřizovatelé, jsme ochotni celou stavbu spolufinancovat. Jde o zásadní věc pro všechny občany města, protože současné prostory, které využívají hasiči se záchrankou ve Wolkerově ulici, jsou už dávno naprosto nevyhovující,“ ujisti ve zlepšení podmínek pro záchranu obyvatel primátor.