Tudy byste každý den chodit opravdu nechtěli. Ve Vrahovicích mají aktuálně opravdu hodně odporný problém – někdo tam totiž uvnitř domu pravidelně močí na podlahu. Tím to však nekončí. Pak na svoji potřebu totiž vylije kýbl vody, takže podlaha je v prostoru u schránek pořád mokrá a zapáchá. Večerník se o tom přesvědčil přímo na místě!

Domovní správa již problém řeší a bylo rozhodnuto, že do domu nechá instalovat kamery. Kde to jen žijeme?!

Tady už fakt muselo někomu přeskočit! Obrovská kaluž, uprostřed žlutá moč a v tom roztrhané papíry. Tak to vypadá po vstupu do městského domu na adrese Marie Pujmanové 10. Na celou situaci Večerník upozornila jedna z pravidelných čtenářek. „Smrdí to tady tak, že je lidem na zvracení, na zemi to klouže. A až zamrzne, to pak bude teprve sranda. Asi tady budeme mít kluziště, protože se už od loňska na chodbě netopí…,“ popsala žena.

O tom, že zdaleka nepřehání, se Večerník přesvědčil uplynulý čtvrtek dopoledne na vlastní oči. „Pošťáci nechtějí roznášet poštu do schránek, prý až se nebudou brodit hnojištěm! Moč se objevuje i ve sklepě. To je tak, když slušní nájemníci z tohoto domu odcházejí a stěhují se sem nepřizpůsobiví alkoholici, feťáci a bezdomovci. Vždyť je to ostuda!“ dodala očividně rozhořčená nájemkyně, podle níž jedinou šancí na zlepšení situace je umístění kamery.

Domovní správa o celé záležitosti ví. „Řešíme to ve spolupráci s policií, kamera by se v tomto prostoru měla objevit co nejdříve. Věřím, že nejpozději do měsíce se tak stane,“ zareagovala pohotově na náš dotaz Marie Hájková, vedoucí odboru kanceláře jednatele Domovní správy Prostějov.

Jak skončí problémy s černým nájemníkem?

Toto však není jediný problém. Na „Pujmance“ je totiž vůbec „veselo“. Jeden z tamních nájemníků se z tohoto domu měl vystěhovat už loni v říjnu. Kvůli nutnosti soudu a následnému odvolání se však věc neúměrně protahovala. V mezidobí stihl Ernest Gábor přímo v městském bytě pořezat bratra své družky.

„Krajský soud již potvrdil původní rozsudek. Jakmile bude na pana Gábora nařízena exekuce, konečně jej budeme moci oficiálně vystěhovat. Zaslechla jsem však, že se z domu již i se svojí družkou odstěhoval sám. Pokud se tak nestalo, věřím, že do konce listopadu bude konečně pryč,“ prozradila v této souvislosti Hájková.