Mladá žena skočila z balkónuTenhle dům jakoby neštěstí přímo přitahoval. Sedmiposchoďový panelák v ulici Jana Zrzavého na prostějovském sídlišti Hloučela byl již svědkem celé řady tragédií. K té poslední došlo první únorový den, kdy život skokem z balkónu ukončila život mladá žena.

Na přítomnost policistů, záchranářů i hasičů jsou v ulici Jana Zrzavého relativně zvyklí. V minulosti se tu již odehrálo několik dramat se špatným koncem. Nejinak tomu bylo v pondělí 1. února. „Prověřujeme okolnosti smrti mladé ženy po pádu z výšky, k níž došlo kolem devatenácté hodiny,“ potvrdil nám tragickou událost František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Přivolaní záchranáři již mladé ženě nemohli pomoci. Podle všech dosavadních indicií spáchala sebevraždu. „Ve věci byla nařízena soudní pitva, ale v tuto chvíli nic nenasvědčuje cizímu zavinění,“ potvrdil Kořínek.

O celé události se záhy hojně hovořilo nejen v inkriminovaném domě, ale po celém sídlišti i městě. „Co jsem slyšela, tak snad měla skočit z balkónu v šestém patře. Prý byla mladá, asi kolem čtyřiadvaceti let, nikdo neví přesně. Je také zajímavé, že na místě, kde ji našli, je rozbité sklo. Ale nevím, jestli to s tím nějak souvisí,“ prozradila Večerníku starší dáma, podle níž nikdo ze stálých nájemníků nešťastnici neznal. „Těžko říct, proč to udělala, to ví jen ona sama. Určitě tu ale nebydlela dlouho, možná byla jenom na návštěvě,“ zauvažovala v rozhovoru před domem. „To víte, hodně nájemníků se tu ani moc neohřeje a my, co tu žijeme delší čas, ani nemáme příležitost se s nimi seznámit. Navíc někteří z nich často mají finanční i jiné problémy,“ dodala starší obyvatelka nedávno zatepleného paneláku se sociálním bydlením. V něm se již opakovaně například stalo, že osaměle žijící člověk zemřel za zavřenými dveřmi, přičemž o jeho smrti se ostatní dozvěděli až s delším časovým odstupem.