Tady možná ještě bude veselo! O problémech s některými nájemníky různých bytových domů v ulici Marie Pujmanové jsme ve Večerníku již opakovaně informovali. Nyní by ve stejné ulici měla podle exkluzivního zjištění Večerniíku vzniknout další ubytovna, která má mít celkem 82 bytů. Kdo se do nich ovšem nastěhuje, zůstává stále nevyjasněno...

 

Bytový dům na adrese Marie Pujmanové 670 se nachází v bezprostřední blízkosti areálu bývalého OP Prostějov ve Vrahovicích. Malé byty v minulosti sloužily zejména zaměstnancům někdejšího oděvního gigantu, nyní je obývá pestrá společnost. Mimo jiné zde bydlí několik problémových rodin či jedinců a dále pak stavební či jiní dělníci, z nichž mnozí k nám přišli ze zahraničí a zaměstnání našli v prostějovské průmyslové zóně.

Že je o tento způsob ubytování stále vzrůstající zájem, svědčí i fakt, že v dohledné době tu zřejmě vznikne další ubytovna. Konkrétně se jedná o čtyřpatrovou budovu, kde je navrženo 82 bytů. Má jít o 77 jednotek o velikosti 1+KK a 5 jednotek o velikosti 2+KK. V objektu je dále navržena recepce, úklidová a technická místnost a další zázemí. Projekt aktuálně žádá o stavební povolení. „O nové velké ubytovně nic nevím. Upřímně řečeno, vadilo by mi asi méně, kdyby něco dalšího vzniklo v ulici Marie Pujmanové, kde se s tím tak nějak už počítá, než to, že různě po Vrahovicích stále vznikají další a další malé ubytovny v rodinných domech,“ komentoval občan Vrahovic a prostějovský zastupitel Pavel Dopita s tím, že někam se ti zahraniční dělníci prostě nastěhovat musí.

Výstavbu nové ubytovny by měla financovat společnost MP Prostějov, která provozuje i zmiňovaný bytový dům v ulici Marie Pujmanové 670. Na její vedení se nám kontakt získat nepodařilo.