Význam značky ´Stůj, dej přednost v jízdě!´ zcela dobře evidentně nechápe muž, který v pátek 29. ledna přijížděl Fibichovou ulicí v Držovicích ke křižovatce s ulicí Smržickou. Naštěstí se jeho karambol obešel bez zranění, i když boční náraz obvykle pošle nejen auto do servisu, ale také část osádky do nemocnice.

K nehodě dvou osobních automobilů došlo předminulý pátek 29. ledna o půl desáté v křižovatce ulic Olomoucké, Fibichovy a Smržické v Držovicích. „Pětačtyřicetiletý řidič Škody Octavie vjel do křižovatky proti dopravní značce ´Stůj, dej přednost v jízdě!´ z ulice Fibichovy v době, kdy k ní od obce Olšany u Prostějova po hlavní komunikaci mířil sedmatřicetiletý řidič s Peugeotem. V křižovatce Octavia narazila do levého boku Peugeotu, který se po nárazu převrátil na střechu,“ popsal srážku František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Ke zranění osob nedošlo, škody se však vyšplhaly na 60 000 korun. „Zkouškami na přítomnost alkoholu oba řidiči úspěšně prošli, čeká je však ještě prošetřování nehody policií,“ doplnil Kořínek.