Olomoucký kraj opět ocení nejlepší sportovce roku. Nominovat jednotlivce, družstva či trenéry může veřejnost po celý měsíc. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo. Slavnostní předání cen se uskuteční 19. března v Městském domě v Přerově.

„Olomoucký kraj má mnoho úspěšných sportovců, kteří hrdě reprezentují nejen sebe a své oddíly, ale také náš region. Proto, letos už po třiadvacáté, opět oceníme nejlepší závodníky či trenéry, a to celkem v osmi kategoriích. Budeme rádi za všechny nominace, které k nám na kraj od veřejnosti doputují,“ řekl hejtman Josef Suchánek.

Anketu Sportovec Olomouckého kraje vyhlašuje hejtmanství od roku 2001. Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty v kategoriích nejlepší sportovec, družstvo, junior, juniorské družstvo, trenér a hendikepovaný sportovec či sportovkyně.

Udělovat se bude také Cena Olomouckého kraje, na kterou může být nominován aktivní, případně bývalý významný sportovec či trenér, který působil v našem regionu a dosáhl výjimečných úspěchů i na mezinárodním poli. Nominace se mohou scházet také pro udělení čestného ocenění. To je určené pro osobnost, která významným způsobem přispěla k rozvoji tělovýchovy a sportu v některém ze sportovních klubů v regionu.

„Hejtmanství podporuje jak samotné sportovce a jejich kluby, tak například i trenéry a zároveň přispívá na opravu a obnovu sportovního vybavení, hřišť nebo tělocvičen. Naší snahou je, aby se ke sportu mohl dostat každý, kdo o něj projeví zájem,“ dodal hejtman Suchánek.

Návrhy je možné zasílat do 5. ledna 2024 na adresu Olomoucký kraj, Odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. E-mailem je možné návrhy zaslat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., zájemci mohou také využít datovou schránku nebo přijít osobně na krajskou podatelnu. Vzor nominačního listu a další informace naleznete na cenykraje.cz.