Co se tady mohlo stát? Koncem pracovního týdne odstavila majitelka žluté fabie svoje auto na parkovišti u prostějovské Automechaniky, kde se provádí pravidelná STK. Po víkendu svůj vůz našla zcela zdemolovaný. Nyní vyzývá každého, kdo by o nehodě mohl něco vědět, aby se jí ozval. Dle zástupců Automechaniky mohl za nehodou stát jeden z řidičů kamionů, kteří navzdory zákazu v tomto prostoru pravidelně nocují.

 

Asi se to stalo skoro každému z nás. Necháte někde stát auto, a když se k němu vrátíte, najdete jej odřené, poškrábané, s promáčklou kapotou, či dokonce rozbitým světlem. Ovšem tento případ je opravdu „za hranou“.

Pachatel z místa ujel

Začátkem pracovního týdne našla majitelka své auto odstavené v Letecké ulici u prostějovské Automechaniky zcela zdemolované. Auto bylo namáčknuté na svodidla, mělo tedy poničený zadní nárazník a rozbité světlo. Ještě mnohem hůř dopadla jeho přední část, kdy neznámý řidič zcela odpáral přední nárazník, který byl po nárazu pořádně poškrábaný. Nejhorší na celé záležitosti je fakt, že bezcharakterní řidič, který toto všechno napáchal, z místa nehody ujel, aniž by po sobě zanechal jakýkoliv vzkaz. Majitelka nyní vyzývá všechny, kteří byli svědky nehody, aby se jí ozvali. „Za jakékoliv informace budeme vděční. Předem děkujeme,“ uvedla Tereza Skácelová na svém facebooku.

Vůz patřil jejímu otci. „Táta ho tam nechal, aby mohl v pondělí odjet, jelikož plánoval zavést auto na STK. Když s ním v pondělí přijel, zjistil poškození. Šel se následně zeptat, zda jsou tam nějaké kamery. Bylo mu řečeno že ne, dodala pro Večerník Skácelová

Udělal to otáčející se kamioňák?

PROSTĚJOVSKÝ Večerník se pokusil zjistit bližší okolnosti celé události. „O vámi zmiňované nehodě vím, něco takového opravdu není běžné. Došlo k ní na veřejné cestě, která slouží jako průjezd do garáží, kde se schází různá individua. Nám však toto parkoviště nepatří, nemůžeme tedy ani mít tímto směrem zaměřenou kameru,“ vyjádřila se zástupkyně ředitele prostějovské Automechaniky Lenka Kolodziejová, které jsme se zeptali, zda netuší, jak mohlo k takovému poškození auta dojít. „Auto bylo nabourané pořádně, dá se předpokládat, že to pravděpodobně při otáčení udělalo nějaké nákladní vozidlo či kamion. Pravdou je, že už se nám opakovaně stalo, že v tomto prostoru řidiči kamionů nocovali, přestože zde platí zákaz vjezdu mimo zásobování. Nicméně tohle jsou samozřejmě pouze spekulace,“ zauvažovala Lenka Kolodziejová.

Policie věc neeviduje

Ať už je to jakkoliv, dohledat pachatele bude s odstupem času těžké. Obzvláště pokud věc nebyla nahlášená na Policii ČR. „Táta škodu nenahlásil na policii, protože škoda do 100 000 korun se hlásit nemusí,“ vysvětlila Tereza Skácelová.