V tyto dny s otravnými výbuchy opravdu nepočítáte! Zatímco jedni o Vánocích pokorně zpívají koledu o Tiché noci, druzí ve stejnou chvíli naprosto nesmyslně odpalují petardy, dělobuchy či ohňostroje. O tom, že to může mít i fatální důsledky, svědčí případ ze Zlaté farmy fungující ve Štětovicích.

 

Letošní Vánoce pro nadšené chovatele ze Zlaté farmy bohužel nebyly ani klidné, ani požehnané. Zarážející na zcela zbytečném úmrtí telete je, že k němu došlo na Štědrý den. „Pro jednorázovou, pár minut trvající radost z několika odhozených petard vyhasl život. V den, kdy si všichni připomínáme narození Ježíška, jsme byli svědkem předčasného porodu krávy, který skončil smrtí telete a ohrožením života jeho matky. Prosím, odpusťte si pyrotechniku v okolí zvířat, můžete ublížit sobě i jim. Važme si života!“ apelovala na sociálních sítích provozovatelka farmy Zlata Ronzová Mádrová s tím, že ve Štětovicích řadu let žádné tele neumřelo.

Její příspěvek doplněný o smutnou fotografii zcela pochopitelně vyvolal celou řadu reakcí. „Vůbec nechápu, že má někdo potřebu střílet na Vánoce. Maximálně pochopím tak ještě Silvestr, pokud je to však v blízkosti zvířat, tak už mi to rozum nebere vůbec,“ vyjádřila se například Kateřina Zatloukalová.