Divadelní restaurace v Prostějově aktivně pracuje na obnovení své pověsti a chce se zařadit mezi nejlepší gastronomická zařízení v okolí. Pod vedením nové ředitelky Městského divadla začínají být patrné první úspěchy půlročního úsilí. Za posledních šest měsíců prochází již dobře známá prostějovská restaurace výraznými změnami. Nová ředitelka Městského divadla v Prostějově Karin Konzbulová, pod níž spadá i Divadelní restaurace, intenzivně pracuje na transformaci restaurace v místě, kde se propojuje výjimečná gastronomie s kulturou a historií města. A restaurace Národního domu v Prostějově se po delší odmlce otevírá právě dnes, tedy v pondělí 8. ledna!

 

Pro ředitelku je podle jejích vlastních slov důležitým zdrojem inspirace genius loci Národního domu. „Do nově rekonstruovaných prostorů secesní budovy jednoduše patří prvotřídní úroveň stolování. Chceme nabídnout perfektně prostřené stoly, profesionální obsluhu a zejména vysokou kvalitu jídel. Přesto zůstáváme přístupní běžným hostům,“ zdůraznila Karin Konzbulová, ředitelka Městského divadla v Prostějově.

První úspěchy naznačují správný směr nového vedení, městský podnik však ještě čeká spousta práce. Ředitelka jakožto rodačka z Prostějovska má skvělé předpoklady k úspěchu. V Praze získala magisterský titul v oboru Management cestovního ruchu a postupně prošla všemi klíčovými pozicemi v oblasti gastronomie od obsluhy až po manažerku hotelu. V krátkém čase od převzetí vedení restaurace se podařilo zlepšit finanční situaci a postupně přibývá i kvalitní personál. „Divadelní restaurace, stejně jako Městské divadlo, je zřizována městem Prostějov, a tak úspěch restaurace představuje pro všechny místní obyvatele pozitivum. Přináší s sebou rozvoj kulturního života a dobré renomé města. Národní dům, ve kterém restaurace sídlí, má potenciál stát se oblíbeným turistickým cílem a v novém vedení chceme i nadále sloužit potřebám občanů Prostějova. Divadelní restaurace je ideálním místem pro soukromé oslavy, svatby, plesy, smuteční hostiny a další společenské události. Víkendy jsou proto rezervovány pro tyto speciální příležitosti,“ popisuje Karin Konzbulová.

Jako novinku pro rok 2024 ohlašuje restaurace plánované otevření secesní kavárny. „Návštěvníci se mohou těšit na výbornou kávu z lokální pražírny, poctivé zákusky a samozřejmě stylové prostředí. Hlavní cíl pro letošní rok zůstává pozvednutí úrovně restaurace s důrazem na komplexní gastronomický zážitek. Vedení restaurace chce nadále svými výsledky potvrzovat, že Divadelní restaurace má své nezaměnitelné místo v kulturním životě města,“ uvedla Karin Konzbulová s tím, že restaurace letos poprvé otevře už dnes, tedy v pondělí 8. ledna. „Srdečně zveme všechny milovníky výborné gastronomie a do nového roku vám všem přejeme čerstvou energii a především pevné zdraví,“ dodává za celý tým ředitelka Městského divadla v Prostějově Karin Konzbulová.