Velké peníze budou směrovány také do jedné z příměstských částí Prostějova. Řeč o tom padla už na listopadovém setkání žešovských občanů s představiteli magistrátu. Sportovní hřiště v Žešově potřebuje totiž důstojné zázemí, navíc je stále nebezpečný svah, který se hlavně po silných deštích sesouvá k hřišti. Stavební investice, kterou město plánuje v Žešově, by měla být zahájena na jaře a bude stát přes tři a půl milionu korun.

 

Prostějovští konšelé se minulé úterý na svém jednání dohodli, že doporučí zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření ve výši 1,6 milionu korun na vybudování zázemí hřiště v místní části Žešov.

„Půjde o výstavbu zázemí hřiště včetně napojení na inženýrské sítě. Dále je součástí investiční akce opěrná stěna, která řeší havarijní stav ujíždějícího svahu nad hřištěm, a výsadba nové zeleně. Řešená lokalita se nachází v místní části Žešov. Předpokládané náklady na realizaci stavby byly dle projektové dokumentace vyčísleny na 3,6 milionu korun,“ nastínil náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že koncem roku 2023 proběhlo výběrové řízení na zhotovitele akce. V tuto dobu již byl zpracován návrh rozpočtu na rok 2024 a odbor rozvoje a investic předpokládal, že v rámci výběrového řízení dojde ke snížení ceny o zhruba 20 procent. Dále byl předpoklad, že budou některé práce realizovány již v roce 2023, což se z důvodu klimatických podmínek nezdařilo.

„Nejvýhodnější nabídku předložila firma JǀM Dynamic Project s termínem dokončení do 31. května 2024. Cena za akci činí 3 571 012,50 korun včetně DPH. Rezerva pro případný autorský dozor je zhruba 29 000 tisíc korun. V rozpočtu města Prostějova pro rok 2024 jsou schváleny finanční prostředky ve výši dvou milionů korun. V loňském roce byly do rozpočtu města z této rozpracované akce vráceny finanční prostředky ve výši 900 tisíc korun. Proto je třeba schválit rozpočtové opatření ve výši 1,6 milionu korun, aby mohla být akce v letošním roce realizována,“ uzavřel náměstek primátora Jiří Rozehnal.