Velká díra po zbourání budovy Kožetvorby teď zeje na jihovýchodním okraji Masarykova náměstí. Podle plánů Konice by zde měl vzniknout obchod a parkovací místa. Na druhé straně centra města se ale už taky mohou brzy rozhlučet stavební stroje. V ulici E. Beneše je totiž v plánu vystavět administrativní budovu. V centru Konice by tak mělo přibýt kanceláří, a to na místě jen málo nebo zcela nevyužívaných objektů.

„Nejde o plán města, ale soukromého investora. Obrátil se na nás s tím, že chce prostor přebudovat a seznámit se svými záměry zastupitelstvo města,“ informoval starosta Konice Michal Obrusník.

Večerník zjistil, že by měl objekt vyrůst v místě bývalé pobočky Komerční banky. Objekt i dvě okolní parcely má nyní ve vlastnictví společnost SOHO development z Brna. V jejím čele stojí na Konicku dobře známý právník Petr Michek, který je rovněž majitelem Čertových rybníků v Čuníně. Redakci se ho nicméně nepodařilo zastihnout se žádostí o přiblížení záměrů v centru města.

„Řešit by se podle všeho projektem měla jak demolice, tak následná výstavba. Investor podle našich informací nyní zvažuje možnosti poptávky,“ předeslal alespoň starosta.

O námětu ze strany investora se zastupitelé v Konici budou bavit na svém nejbližším zasedání, jež se koná právě dnes, tj. v pondělí 8. února. „Nebude k tomu přijato žádné usnesení. Půjde pouze o informování členů zastupitelstva,“ upřesnil Michal Obrusník.