Tak tito obchodníci na nějakou hygienu rozhodně nedbají! Inspektorům ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce vstávaly vlasy hrůzou na hlavách, když na začátku minulého týdne prováděli kontrolu dvou vietnamských prodejen potravin. V Kostelci na Hané a o den později v Mostkovicích tyto provozovny ihned uzavřeli!

 

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nejprve v pondělí 29. ledna uzavřela prodejnu Liliana v Tyršově ulici v Kostelci na Hané, kterou provozuje Thi Thanh Huyen Dao. „Naši inspektoři v prostorách prodejny našli trus hlodavců, mrtvé hlodavce, stopy po jejich působení a výskytu. Dále šlo o špatné hygienické podmínky na toaletách, výrazně zanedbaný úklid, hromadění odpadů, nezajištění odvozu potravinářského odpadu, výrazné znečištění prostor, nečistoty na podlaze, regálech či zařízeních. Provozovnu jsme obratem uzavřeli,“ uvádí se ve zprávě SZPI.

O den později, tedy v úterý 30. ledna, provedli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce kontrolu Večerky v Prostějovské ulici v Mostkovicích. Provozovnu Van Phong Phama vzápětí uzavřeli. „Stalo se tak kvůli výskytu trusu hlodavců, výskytu mrtvých hlodavců a stop po jejich působení, plísním v chladicích zařízeních, výrazně zanedbanému úklidu, nečistotám na podlaze a v regálech a na zařízení,“ stojí ve zprávě Státní zemědělské a potravinářské inspekce.