Ve svých letech by už mohl mít rozum! Místo toho se osmasedmdesátiletý kmet zachoval naprosto nezodpovědně a v silné opilosti usedl za volant. Se svým vozidlem se pak „nevešel“ na kruhovou křižovatku u Mostkovic a havaroval. Jeho opileckou jízdu sledovala žena, která vzápětí přivolala policisty.

 

„Ve čtvrtek 1. února hodinu po poledni jel osmasedmdesátiletý řidič s vozidlem značky Opel po kruhovém objezdu u Mostkovic ze směru od Prostějova. Při jízdě nezvládl řízení a narazil do obrubníku. Ten přejel a najel na travnatou plochu, kde zůstal stát. Svědkyně události nám oznámila na linku 158, co se stalo, a s řidičem zůstala na místě až do příjezdu hlídky,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku a hned bylo jasné, co mělo zásadní vliv na jeho jízdu. „Seniorovy schopnosti byly zřejmě ovlivněné požitým alkoholem. Dechové zkoušky vykázaly hodnoty 2,38 a 2,44 promile. Řidič se doznal, že před jízdou pil, a přiznal panáka vodky a dvě piva. Hmotná škoda nevznikla a ke zranění řidiče nebo jiné osoby nedošlo,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová s tím, že nezodpovědný senior se bude zodpovídat a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.