Někdo by si myslel, že huliči jsou ve srovnání s alkoholiky mnohem větší „pohodáři“. V případě Ladislava Horvátha (19) to však rozhodně neplatí. Mladík s agresivními sklony je schopný se kvůli marihuaně porvat i se svými kamarády. Vzhledem k tomu, že jednomu z nich po rvačce také ukradl značkové sluneční brýle značky Versace, putoval Ladislav Horváth před prostějovský soud.

 

K celé události došlo loni v červnu v parčíku nedaleko občerstvení Na Rybníčku ve Vrahovicích. Právě tam se sešlo kvarteto kamarádů, které z minulosti spojovala záliba v pokuřování „marjánky“. I proto se obžalovaný ten den po zbylé trojici dožadoval trávy. Jenže ani jeden z nich u sebe nic neměl. Tomu on však nevěřil. Myslel si, že se s ním pouze nechtějí podělit, což jej s ohledem na jeho agresivní povahu pořádně naštvalo.

 

Jednoho z kamarádů tak uhodil do obličeje a prohledal mu batoh, dalšího chytil za tričko a strhl z něj ledvinku, kterou rovněž prohrabal. Když ani poté nic neobjevil, vrhl se na nejurostlejšího z nich, z něhož se mu podařilo dostat alespoň značkové brýle Versace v hodnotě 6 tisíc korun. Ty si vzal naštvaně do „zástavy“ a z parčíku odešel.

Přestože chlapci byli tři a společně by si s agresorem jistě poradili, všichni se báli jít s ním do přímého konfliktu. Snad by si i celou záležitost nechali líbit, kdyby Ladislav Horváth jednomu z nich nevzal drahé brýle v hodnotě 6 tisíc korun. Proto se obrátili na policii. Případ tak doputoval až k soudu, u něhož byl Ladislav Horváth obžalován z loupeže.

Jelikož mladík danou skutečnost dlouho popíral, věc se poněkud protáhla. Soudce Petr Vrtěl Ladislava Horvátha odsoudil ke 30 měsícům vězení, které však na tři roky podmíněně odložil. Zároveň by se měl odsouzený pravidelně podrobovat zkoušce na návykové látky.

Rozsudek je již pravomocný.