Konec roku bývá mnohdy bouřlivě slaven a ruku v ruce se silvestrovskou nocí vznikají na majetku města Prostějova nemalé škody. Po tom posledním Silvestru právě nyní město Prostějov sečetlo škody, k nimž během posledního prosincového a prvního lednového dne došlo v různých lokalitách Prostějova.

 

Ty jsou letos sečteny na téměř 43 tisíc korun! „Vandalové se nejčastěji zaměřují na odpadkové koše, které dokážou zcela zničit. Škoda se pak každým rokem šplhá do výše desítek tisíc korun. Finance, jež budeme muset vložit do oprav a do nákupu nových nádob, mohly sloužit daleko smysluplněji, například na podporu seniorů, škol či třeba opravu chodníků,“ uvedla Jana Gáborová, tisková mluvčí prostějovského magistrátu.

Během oslav konce roku 2023 došlo v ulicích města k poškození nebo úplnému zničení celkem 17 kusů odpadkových košů, škoda byla vyčíslena na 43 tisíc korun. Vandalům padla za oběť i dvě skla u autobusové čekárny. Tam škoda činí 6 tisíc korun.

Všechny podklady předá magistrát Policii ČR k zahájení šetření poškození majetku města. Po jeho ukončení, pokud nebude dohledán pachatel, bude následně škoda předána k uplatnění pojistného plnění z pojištění majetku města.