Tři týdny provozu má za sebou prostějovská Výdejna potravinové pomoci ve Svatoplukově ulici. Podle ředitele Azylového centra Jana Kally se těší velkému zájmu lidí, kteří se ocitnou ve složité životní situaci a potřebují pomoc. A jak zdůrazňuje náměstkyně prostějovského primátora Marcela Župková, výdejna je určena i pro seniory. A ti bohužel o této službě zatím nevědí...

„Výdejnu využívají hlavně maminky s dětmi a osoby registrované na Úřadu práce ČR,“ vypočítal Jan Kalla s tím, že trvanlivé potraviny, které výdejna nyní poskytuje, pochází z programu Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám III (POMPO) spolufinancovaného z prostředků Evropské unie. Jak dodal, časem k nim přibydou i potraviny ze zásob Potravinové banky a také drogistické zboží.

Náměstkyně pro sociální oblast Marcela Župková zdůrazňuje, že využít ji mohou i senioři: „Zatím není jejich zájem o pomoc velký, což přičítám zejména faktu, že o ní nejsou informováni. Apeluji proto i na rodinné příslušníky či známé, ať povědomí o této možnosti šíří. I senioři se mohou ocitnout ve finanční nouzi, kdy jim potraviny z banky pomohou.“

Výdejna se nachází ve Svatoplukově ulici 29, otevřena je v pondělí od 13.00 do 15.00 hodin a v pátek od 10.00 do 12.00 hodin. „Zájemce sdělí základní údaje, tedy jméno, příjmení rok narození a důvod využití výdejny, a dostane balíček potravin. Na další výdeje je mu vystavena kartička s datem odběru potravin, které může odebírat maximálně jedenkrát týdně,“ vysvětluje náměstkyně primátora Marcela Župková.

Bližší informace zájemci dostanou na telefonu 725 145 541, který je dostupný každý všední den v době od 7 do15:30 hod, nebo na  e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..