V poslední době mají inspektoři Státní zemědělské a  potravinářské inspekce v našem regionu žně. Ve čtvrtek 8. února se vypravili do Konice, do Potravin a večerky ve Švehlově ulici. A hned ji provozovateli ĐĂNG CÔNG MAU zavřeli. Je to tak v krátké době už pátá uzavřená provozovna v prostějovském regionu.

Po Kostelci na Hané, Mostkovicích a dvou případech v Prostějově došlo minulý týden i na Konici. V uvedené provozovně totiž našli trus hlodavců, stopy po jejich působení, výrazně zanedbaný úklid a znečištění prostor. Špína byla na podlahách, regálech a zařízeních, sekundovalo jí poškození stěn a podlah a  také velký zápach. „Provozovnu jsme ten samý den uzavřeli,“ sdělila inspekce na svých stránkách.

Není to jediný případ. Od začátku letošního roku si SZPI v regionu Prostějovska zavírání už řádně „nacvičila“. Dne 23. ledna zavřeli inspektoři kuchyni, přípravnu a sklad restaurace U Ječmínka v Újezdu v Prostějově, 29. ledna kvůli hlodavcům a špíně  potraviny Liliana v Kostelci na Hané,  o den později ze stejného důvodu Večerku v Mostkovicích. Poté ještě 1. února kvůli abnormálnímu výskytu hlodavců zavřeli i Rudolfovo pekařství v Olomoucké ulici v Prostějově.