Velice nepříjemný zvuk požárního alarmu drásal uši minulé úterý hodinu před polednem zhruba stovce zákazníků obchodního domu Zlatá brána v centru Prostějova. Poplach vyhnal lidi ven, na některých bylo dokonce vidět, že propadli menší panice. O pár minut později už zaměstnanci obchoďáku interním rozhlasem všechny uklidňovali. „Vraťte se, je to omyl!“

 

Požární poplach ve Zlaté bráně vystrašil v úterý před polednem zhruba sto zákazníků. Ti velice spěšně opustili obě patra obchodního domu. „Najednou začal pištět alarm, tak jsme všichni rychle utekli ven. Bylo to nepříjemné. Někteří se tlačili ven tak rychle, že pár lidí před nimi mělo co dělat, aby neupadlo na zem,“ popsala Večerníku mladá účastnice události. Zanedlouho se lidé stojící před Zlatou bránou dozvěděli, že se mohou vrátit dovnitř, protože došlo k omylu... „Ve Zlaté bráně budujeme nové prodejny a z důvodu stavebních prací došlo k úniku prachu na čidlo, které spustilo alarm. Poplach byl zrušen, ale v mezičase zákazníci začali opouštět naše obchodní centrum dle spuštěných pokynů,“ vysvětlila Večerníku o dva dny později Karla Otavová, manažerka Zlaté brány.

No nic, stane se... Aspoň si lidé mohli požární poplach řádně nacvičit! „Každopádně jsme se přesvědčili, že všechna zařízení jsou nastavena a fungují správně tak, jak by bylo třeba v případě skutečného požáru. Zákazníkům se ale za vzniklé nepříjemnosti omlouváme a děkujeme za spolupráci,“ dodala na závěr Karla Otavová.