V nastávajícím volebním období již podesáté, ovšem v letošním roce poprvé se v úterý 27. února sejdou zastupitelé statutárního města Prostějova ke svému jednání. To začne tradičně v 10.00 hodin v obřadní síni prostějovské radnice. Ze zasedání je opět vysílán přímý přenos, který Prostějované mohou sledovat prostřednictvím webu města. Na úterním jednání nejvyššího politického orgánu města nebude pochopitelně chybět ani Večerník.

Hned po zahájení a schválení programu zasedání budou zastupitelé projednávat zprávu o činnosti Městské policie Prostějov a také o stavu veřejného pořádku v našem městě. „Dále budeme jednat o změně v jednacím řádu zastupitelstva a také o změnách ve vyhlášce o zákazu požívání alkoholu na veřejnosti. Stěžejním tématem úterního zasedání bude schvalování dotací na činnost sportovním klubům, ale také do sociální oblasti a obzvláště Azylovému centru v Prostějově,“ uvedl František Jura, primátor Prostějova.

Kromě tradičních majetkoprávních záležitostí, zejména co se týká výkupu, prodeje či pronájmů pozemků a dalších nemovitostí, budou zastupitelé schvalovat i množství rozpočtových opatření ke stavebním investicím. „Půjde například o finanční prostředky na modernizaci vzduchotechniky v Národním domě, na vybudování zázemí na hřišti v Žešově nebo na nákup posilovacích strojů pro seniory v Růžové ulici v Prostějově,“ nastínil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

V příštím vydání přinese Večerník podrobné zpravodajství z tohoto prvního letošního jednání prostějovských zastupitelů.