Až neuvěřitelný incident se ve čtvrtek 22. února odpoledne odehrál na jednom z prostějovských dětských hřišť. Trojice nezletilých násilníků přepadla dva mnohem menší chlapce. Jeden z nich byl lehce zraněn po úderech pěstí do obličeje. Je nutné ale pochválit strážníky městské policie, kteří rychlým zásahem trojici agresorů dopadli.

 V odpoledních hodinách vyjížděli strážníci prověřit oznámení o napadání dětí na dětském hřišti. Trojice nezletilců si měla údajně nárokovat celé hřiště pro sebe. „Strážníci na místě zkontaktovali dvojici hochů. Jeden chlapec měl lehce opuchlou a načervenalou tvář. Hlídce uvedl, že byl s kamarádem na hřišti a zanedlouho přišla trojice starších kluků, kteří tvrdili, že hřiště je jejich a požadovali, aby z místa odešli. Na to napadený odvětil, že to není pravda a hřiště je všech bez omezení. Jedním hochem z trojice byl poté fyzicky napaden.

. Po útoku se skupinka dala na útěk,“ popsala Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Podle popisu se strážníkům podezřelou trojici podařilo usilovným prohledáváním přilehlých ulic nalézt nedaleko. „Všichni tři hoši se k napadení přiznali. Po zjištění skutečného stavu věci, byla trojice předána jejich zákonným zástupcům. Napadeného hocha si na místě převzal jeho otec, který byl o události informován. Celá záležitost byla předána příslušnému správnímu orgánu a odboru sociálně-právní ochrany dětí,“ uzavřela mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.