Jak Večerník nastínil již v minulém vydání, prostějovští radní na svém úterním jednání schválili pro tento rok další investiční akci. A mají z ní mít radost hlavně návštěvníci Kolářových sadů. Ať už ti, kteří využívají zdejší workout, či maminky s dětmi na dětském hřišti, ale také sportovci a cyklisté. Ti všichni totiž získají potřebné nové zázemí.

„Naším cílem je zlepšit kvalitu a nabídku cestovního ruchu v Prostějově, zlepšit její dostupnost a zvýšit její atraktivitu. Kolářovy sady takto posuneme o další pomyslný stupínek výše k větší spokojenosti návštěvníků,“ objasňuje tento krok František Jura (ANO 2011), primátor Statutárního města Prostějov.

Hojně využívané Kolářovy sady tak nově nabídnou lidem to, co v nich doposud chybělo. „Pro cyklisty vznikne první místo, kde si budou moci nabít elektrokolo, chvíli se zastavit, posedět, umýt si ruce či využít toaletu. Pro vznik zázemí budeme také podávat žádost o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje v Programu na podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů. Zde můžeme získat až padesát procent uznatelných nákladů na vybudování zmiňovaného zázemí,“ prozradila náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov).

Záměr spočívá v zakoupení a instalaci unifikovaného buňkového či kontejnerového systému se sociálním zařízením, opláštění dřevěným laťováním a v přístavbě posezení ve formě stolu a lavic. Zázemí bude dále doplněno o nabíjecí stanici pro elektrokola, servisní cyklostojan, mapu města, bezpečnostní kameru a podobně. „Umístění zázemí se zatím předpokládá při západní straně pěšiny spojující Riegrovu ulici a workoutové hřiště. Dojde tím tedy vlastně k prodloužení Brandlovy ulice. Zařízení bude napojeno na okolní technickou infrastrukturu, tedy kanalizaci, vodovod a elektřinu,“ doplnila technické informace náměstkyně Sokolová s tím, že magistrát počítá v tomto případě s celkovými náklady ve výši 850 000 korun.