Život třiačtyřicetiletého muže z Olomouce vyhasl počátkem minulého týdne na okresce mezi Olšany u Prostějova a Studencem. Nad nehodou kroutí hlavou veřejnost, stejně jako policisté. Na rovném a přehledném úseku je široko daleko jediný strom. A právě do něj řidič pick-upu čelně narazil!

 

 „Řidič jel ve vozidle Volkswagen Caddy a z nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. Při havárii došlo ke značné deformaci přední části vozidla, při níž řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ sdělila ve strohé zprávě policejní mluvčí Miluše Zajícová a dodala: „Další okolnosti havárie jsou předmětem vyšetřování.“

Odpověď na všechny otázky by měla přinést nařízená pitva řidiče, zda ho nepostihla nějaká náhlá zdravotní indispozice, a také expertíza automobilu, zda nedošlo k technickému selhání.

Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. „Aby okolnosti a míra zavinění nehody byly řádně objasněny, zahájili jsme úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ uvedla mluvčí Zajícová s tím, že jde o formální záležitost, aby veškeré záležitosti, které budou při vyšetřování zjištěny, mohly být v případě potřeby z pohledu práva takzvaně procesní.