V úterý 5. března dopoledne začne další jednání Rady statutárního města Prostějova. Konšelé mají před sebou poměrně dlouhý program jednání. Rozhodovat budou nejen o složení pracovní skupiny pro Ceny města Prostějova, ale také o množství rozpočtových opatření, dotacích do kultury i sportu a dalších záležitostech.

„Hodnotit budeme také práci městských komisí ve druhém pololetí loňského roku. Čeká nás schvalování rozpočtových opatření ke stavebním investicím, například co se týká osvětlení přechodu pro chodce v Anenské ulici, veřejného osvětlení v Západní ulici, chodníku v Olomoucké ulici a dalších. Diskutovat budeme také o přípravách jedné z největších stavebních investic, které nás letos čekají. A tou je výstavba terminálu a parkoviště v ulici Újezd,“ nastínil Večerníku František Jura, primátora Prostějova.

Radní se budou v úterý zabývat také vydáním rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekt cyklostezky v Průmyslové ulici. „Hovořit budeme rovněž o návrhu zahájení zadávacího řízení na rozšíření aquaparku o novostavbu krytého bazénu,“ dodal ještě první muž Prostějova František Jura.

Jelikož se o den později, tedy ve středu, uskuteční konečně i tisková konference rady města, přinese Večerník v příštím vydání konkrétní informace o výsledcích jednání prostějovských konšelů.