Nejhorší situace, jaká může rodiče potkat. Vážná a nečekaná nemoc do té doby zdravého a veselého dítěte. Špatnou zprávu oznámili lékaři manželům Džugovým z Nezamyslic v prosinci 2023, kdy jejich dceři Aničce diagnostikovali zhoubný nádor v malé pánvi, který metastázoval do plic. Od té doby se dívenka pere o život. K tomu ale rodina nutně potřebuje auto, jehož prostřednictvím by ji dopravovala do brněnské nemocnice. Otec Josef se proto rozhodl požádat o finanční příspěvek na platformě znesnaze21.cz

Když bylo Aničce diagnostikováno onkologické onemocnění, hospitalizovali ji ve Fakultní nemocnici v Brně. Tam nyní několikrát týdně dojíždí na chemoterapii. Vzhledem k tomu, že Džugovi bydlí hodinu cesty od nemocnice, nebude to dlouhodobě možné bez automobilu. „Žijeme v malé obci Nezamyslice poblíž Prostějova. Jako rodiče se nestaráme jen o Aničku, máme celkem pět dětí.

S nejmladším miminkem Damianem a 4letým Fabianem je mamka Žaneta na rodičovské dovolené. Dále máme 10letého Kevina a 15letou Nelu a již zmíněnou Aničku. Nela mi moc pomáhá s péčí o mladší sourozence. Pracoval jsem jako pomocný dělník, na podzim jsem však musel zůstat doma, abych pomohl s péčí o děti a hlavně o nemocnou Aničku,“ říká otec Josef. „Když nám lékaři po předchozích vyšetřeních oznámili dcerčinu diagnózu, byli jsme na dně. Moc jsme se těšili na její propuštění z nemocnice domů, kam patří a kde je jí určitě lépe. Prosím, přispějte nám na automobil, který pro nás bude tolik nezbytnou spojkou s nemocnicí,“ dodává táta malé Aničky a děkuje za pomoc.

Aničce můžete přispět na https://www.znesnaze21.cz/sbirka/onkologicky-nemocna-anicka-potrebuje-nasi-podporu. Z potřebných 73 tisíc korun bylo v pátek ráno na účtu něco málo přes 16 tisíc.