Bývala to křižovatka smrti, na které dříve docházelo k četným tragickým nehodám. Ta z minulého úterý naštěstí dopadla dobře. Cyklistka vjíždějící na křižovatku za Čechůvkami nedala přednost a řidič škodovky jedoucí po hlavní silnici ji srazil. I když dělal, co mohl, střetu už nedokázal zabránit.

„V úterý 9. února odpoledne cestovala na svém jízdním kole čtyřiapadesátiletá žena ve směru od Prostějova, městské části Čechůvky, na Kralice na Hané. Při průjezdu křižovatkou se silnicí II/150 nerespektovala dopravní značku ´Stůj, dej přednost v jízdě!´ a nedala přednost vozidlu Škoda Fabia, které přijíždělo po hlavní silnici z její pravé strany. Řidič škodovky se snažil kolizi zabránit a strhl řízení doprava, jeho úsilí ale nedoznalo kýženého výsledku, protože nakonec ke střetu přece jen došlo,“ konstatovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Žena na kole po nárazu spadla a z preventivních důvodů byla převezena do nemocnice na vyšetření. „Jízda pod vlivem alkoholu se neprokázala ani u jednoho z řidičů. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na dva tisíce korun. Příčiny a míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování policistů dopravního inspektorátu,“ doplnila Zajícová.