S náledím na silnici to není žádná sranda. Své už o tom vědí dva řidiči, kteří se stali minulý čtvrtek součástí poměrně kuriózní, ale v poslední době zase ne až tak nezvyklé nehody. Zprvu muž za volantem Fiatu nezvládl jízdu a skončil v příkopu. Ve chvíli, kdy čekal na přivolanou odtahovou službu a vyproštění, napálila do něj jiná řidička!

„Ve čtvrtek jedenáctého února před devátou hodinou jel šestadvacetiletý muž s Fiatem Stilo ve směru od Olšan u Prostějova k Prostějovu. Z důvodu nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky muž nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci. Ke zranění osob při havárii nedošlo, ale vozidlo uvízlo v křoví u silnice. Muž si proto nasadil reflexní vestu a k vyproštění přivolal pomoc,“ pustil se do popisu karambolu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Tato patálie ale nebyla pro uvedeného šoféra tou poslední. To horší ještě přišlo! Krátce po deváté hodině totiž místem v opačném směru jela jednapadesátiletá žena s Renaultem Laguna. „Také ona podcenila stav komunikace a téměř ve stejném místě nezvládla řízení. Neovladatelný Renault přejel do protisměru, kde srazil čekajícího muže, jehož odhodil mimo vozovku. Žena se pak s vozem řítila dál, těsně minula Fiat a vyjela vlevo mimo komunikaci. Tam proletěla křovím a v poloze na pravém boku zastavila s Renaultem na poli,“ prozradil další děj Kořínek.

Muž i žena při dopravní nehodě utrpěli lehká zranění. Dáma byla ošetřena na místě, chlapík byl převezen do prostějovské nemocnice. „Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 50 000 korun, alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami,“ zkonstatoval policejní mluvčí.