To místo je prokleté! Na silnici mezi Studencem a Olšany u Prostějova došlo minulý čtvrtek k tragédii. Mladý řidič osobního auta nepřežil náraz ve velké rychlosti do stromu.

Náraz byl tak silný, že motor z jeho vozidla byl vymrštěn do stometrové dálky. Pětatřicetiletý muž neměl šanci přežít, jeho tělo vyprostili ze zdemolovaného auta hasiči. Jedná se o třetí tragédii na stejném místě za poslední rok a čtvrt!

Silniční komunikace mezi Studencem a Olšany u Prostějova je, zdá se, prokletá. Během roku a čtvrt zde došlo již ke třetí smrtelné nehodě. Všechny tři byly doslova jako přes kopírák. Minulý čtvrtek časně ráno tady vyhasl život pětatřicetiletého muže, který na rovném úseku narazil ve velké rychlosti do stromu. Silnice, jejíž rovný úsek svádí k rychlé a riskantní jízdě, si tak vybrala v krátké době další daň.

Další smrtelná nehoda na silnici mezi částí Čelechovic na Hané – Studencem a Olšany u Prostějova se stala ve čtvrtek 4. dubna v brzkých ranních hodinách. „Prostějovští policisté vyjížděli k havárii osobního automobilu, ke které došlo mezi obcemi Čelechovice na Hané a Olšany u Prostějova. Pětatřicetiletý řidič s vozem Toyota ze zatím nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci, kde auto narazilo do stromu. Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ informovala už ve čtvrtek odpoledne Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Na místě neštěstí zasahovali také hasiči. „Zajistili jsme místo nehody a zabezpečili jej proti vzniku požáru. Po zaměření nehody Policií ČR jsme vyprostili ze zdemolovaného vozu tělo. Postarali jsme se o úklid vozovky a asistovali jsme odtahové službě s vrakem,“ popsala Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Vzápětí ale dodala další podstatnou věc hodnou zamyšlení. „Upozorňujeme, že v tomto úseku jde o třetí tragickou nehodu za poslední rok a čtvrt. Na konci letošního února jsme zde zasahovali u nehody, kdy po nárazu do stromu zahynul čtyřiatřicetiletý řidič. V lednu 2023 zde rovněž zahynul mladý řidič, který nezvládl zatáčku, vyjel mimo komunikaci a po nárazu do dvou stromů svým zraněním na místě podlehl,“ zdůraznila mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová, která tímto vyzvala řidiče, aby na uvedené komunikaci dodržovali maximální povolenou rychlost a plně se věnovali řízení vozidla. 

Silnice mezi Studencem a Olšany u Prostějova byla během vyšetřování na místě havárie a odklízení následků zcela uzavřena. „Policejní hlídky provoz odkláněly po objízdných trasách. Provoz na silnici byl plně obnoven krátce před devátou hodinou. Okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího šetření,“ uzavřela mluvčí krajské policie Marie Šafářová.