Další autošroty dlouhodobě odstavené v ulicích objevili prostějovští strážníci. A hned oba nepojízdné vozy, blokující cenná parkovací místa, nahlásili odboru správy a údržby majetku města. Ten už vyzval provozovatele k nápravě. Buď auta zpojízdní, nebo odstaví mimo městské komunikace. Pokud tak neučiní, vozy čeká odtah a je osobně tučná pokuta.

První vůz, šedý Ford Fiesta registrační značky 5M7 2411, je dlouhodobě odstaven v Belgické ulici před domem číslo 3. Druhé vozidlo, tmavošedý Ford C Max registrační značky 4E7 3255, ponechal provozovatel osudu na parkovišti v Mathonově ulici. Jedno z vozidel nemá platnou STK. „Pokud provozovatelé do dvou měsíců od této vyhlášky neodstraní důvody, které vozidlům znemožňují provoz, nebo je z městské komunikace neodvezou, budou auta odtažena,“ upozornila Alexandra Klímková, vedoucí OSÚM.

Provozovatele pak čeká finanční anabáze. Náklady na odstranění vozidla jsou 1 815 korun, náklady na odstavení 150 korun na den. Pokud se o vozy nikdo nepřihlásí, s největší pravděpodobností půjdou do dražby, která by městu mohla vrátit alespoň část vynaložených nákladů.