Brněnská a Krokova ulice v Prostějově byla v pondělí kolem deváté hodiny obsazena policisty. Ti přijeli na anonymní oznámení o střelbě na tomto místě. Uzavřeli přilehlé okolí a po domnělém střelci intenzivně pátrali. Vše se ale ukázalo jako poplašná zpráva a zadržen byl nakonec 44letý muž, který o střelbě informoval.

"Právě zasahujeme v Krokově ulici v Prostějově. Přijali jsme oznámení o údajné střelbě. Celou situaci monitorujeme, uzavřeli jsme přilehlé okolí, nikdo nebyl evakuován. Střelba prozatím nebyla potvrzena, oznámení nepodceňujeme a zjišťujeme podrobnosti," oznámil na účtu policie na síti X mluvčí Libor Hejtman.

Později doplnil, že se informace o střelbě nepotvrdily. Uklidňujeme veřejnost v Prostějově, střelba nebyla potvrzena. Oznámil ji čtyřiačtyřicetiletý muž, který je pod vlivem drog a v tuto chvíli je v péči zdravotníků,“ oznámil o několik minut později mluvčí.

15 zasah2

Ve věci tak byl nakonec zadržen právě oznamovatel. "Ve věci údajné střelby v Prostějově jsme zadrželi 44letého muže, který bude čelit trestnímu řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy," zakončil informace Hejtman.