Nápad na vybudování dětského hřiště z dřevěných prvků a lan kolem stromů přišel od Denisy Vitáskové. Předložila ho v rámci 2. ročníku participativního rozpočtu. Pro projekt vybrala předkladatelka místo, v jehož blízkosti už herní prvky jsou. Hřiště je situováno nedaleko Bistra Hloučela U Matesů a právě probíhá jeho montáž.

Autorka v návrhu, který dostal zelenou, uvedla, že vybudování nového hřiště z přírodních materiálů přispěje ke zlepšení vyžití dětí od 3 let v lesoparku Hloučela.

Magistrát musel nechat provést dendrologický průzkum. Ten potvrdil, že vybrané stromy jsou pro umístění dřevěných prvků vhodné. Podmínkou ale je dodržení dostatečné vzdálenosti pro přírůst. Nesmí být zabráněno tloustnutí kmene a kotvení nesmí poškodit kořenový systém stromů.
„Na základě výběrového řízení byla v únoru 2024 uzavřena smlouva o dílo se společností ACER WOODWAY z Brna. Náklady na vybudování hřiště jsou ve výši 704 994 korun,“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal. V průběhu března se části hřiště vyráběly, od 3. dubna je zahájena montáž.