Co by se namáhal odstranit námrazu z oken svého vozidla... Mladík z Vrahovic minulou středu fatálně chyboval. A hned dvakrát. Jednak si nezajistil dostatečné rozhledové podmínky a ponechal silnou námrazu i na čelním skle, druhak nedal ve Vrahovické ulici přednost projíždějícímu vozidlu. Následná srážka se jen dílem náhody obešla bez zranění. 

„Ve středu 10. února ve tři hodiny odpoledne řídil třiadvacetiletý řidič osobní automobil Chevrolet Captiva v ulici Zikmunda Wintra ve Vrahovicích. V křižovatce nerespektoval dopravní značku ´Stůj, dej přednost v jízdě!´ a do křižovatky vyjel v době, kdy tudy po hlavní komunikaci ve směru od centra města jel pětapadesátiletý řidič s Hyundaiem IX35. Došlo ke střetu levé přední části Chevroletu s pravou přední částí Hyundaie,“ popsal srážku František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Na první pohled šlo o běžnou nehodu z nepozornosti. Ovšem jak policisté záhy zjistili, mladík se před jízdou ani neobtěžoval zbavit skla námrazy. Na cestu tak vůbec neviděl! „Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Při šetření policisté na automobilu Chevrolet zadokumentovali námrazu, která bránila řádnému výhledu z vozidla,“ potvrdil Kořínek s tím, že ke zranění osob při nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 180 000 korun.