Proces hlasování participativního rozpočtu trval celý duben a skončil v jeho poslední den. Do hlasování postoupilo 9 projektů, o jejichž pořadí se hlasovalo elektronicky, po registraci v aplikaci Rozvíjíme Prostějov a také prostřednictvím anketního lístku uveřejněného v Prostějovských radničních listech. Lístek byl také občanům k dispozici v turistickém a informačním centru a na odboru rozvoje a investic.

 

„V letošním ročníku mohli občané přiřadit dva kladné hlasy, a to buď jednomu projektu, nebo po jednom hlase ohodnotit dva preferované projekty. Také byla možnost udělit jeden záporný hlas. Celkem bylo projektům přiděleno 1 478 kladných hlasů a 149 záporných, to je zhruba 9,2 %. Vyplněných hlasovacích lístků bylo odevzdáno 467, z toho šest lístků bylo neplatných, kdy chyběla například identifikace hlasujícího nebo vyšší počet přiřazených hlasů,“ uvedl pro Večerník náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že do hlasování se zapojilo zhruba 750 občanů. Nejvíce hlasů získalo zábavní hřiště s 3D prvky ve Vrahovické ulici.

I pro letošní rok je vyčleněna částka ve výši 3 miliony korun na realizaci nejúspěšnějších projektů. „Rozhodnutí o realizaci návrhů je v pravomoci Rady města Prostějova,“ doplnil Rozehnal.

 

Projekty, které nejvíce zaujaly občany, jsou z kategorie Sport a aktivní volný čas.

1.    Zábavní hřiště s 3D prvky Vrahovická – 357 hlasů

2.    Streetball hřiště Okružní – 324 hlasů

3.    Modernizace dětského hřiště J. Suka – 314 hlasů

4.    Veřejné ohniště s altánem – 159 hlasů

5.    Model města – 131 hlasů

6.    Oplocení psí loučky u Pivovarského rybníčku – 16 hlasů 

7.    Oprava pítka v Dolní ul. – 11 hlasů

8.    Vydlážděme vyšlapané zkratky – Kostelní – 9 hlasů

9.    Vodorovné značení na parkovišti ve Fanderlíkově ul. – 8 hlasů