Toto mohl udělat pouze nějaký ubožák. A nebylo by vůbec od věci znát jeho jméno i tvář. Krásnou zahrádku kavárny JEN kafe? v Kravařově ulici poničil uplynulé úterý 7. května kolem 22:15 hodin neznámý vandal. Majitelé provozovny po něm společně s policií nyní pátrají.

 Muž si s krádeží nedělal žádné problémy. „Vesele si květiny nacpal do tašky a odkráčel jako by se nechumelilo. Ano, jsou to „jen“ květiny, ale kromě toho, že nás to stálo spoustu času a úsilí, přišlo to i na dost peněz. Rozhodně nad tím nehodláme mávnout rukou. Vše jsme předali policii a situaci budeme řešit. Za případné informace vedoucí k dopadení pachatele moc děkujeme. Sladká odměna zaručena!“ vzkázali provozovatelé podniku prostřednictvím facebookové skupiny Prostějov Bez Cenzury.

Nejedná se přitom o ojedinělý incident. „Kavárna v Uličce řešila to samé, městu ukradli z osázených truhlíků na náměstí kytky, velikonoční zajíce tam už letos ani nedali, ty kradli loni. Bohužel je smutné, že se snažíte udělat příjemné prostředí pro hosty i kolemjdoucí a nějaký ignorant má tu potřebu krást a ničit,“ vyjádřila se dosti trefně Blanka V.

Řada diskutujících zároveň upozornila, že by nebylo od věci jméno a tvář pachatele zveřejnit. „Měl by z ostudy kabát a příště by si to jistě rozmyslel,“ shodli se.