Úřad práce ČR evidoval ke 30. dubnu 2024 v Olomouckém kraji celkem 16 375 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 768 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je ovšem vyšší o 1 955 uchazečů. Podíl nezaměstnaných meziměsíčně poklesl o 0,2 procentního bodu na hodnotu 3,9 % a je tedy o 0,2 procentního bodu vyšší než v celé České republice. V meziročním srovnání se podíl nezaměstnaných v kraji zvýšil o 0,5 procentního bodu.

Duben 2024 byl ve znamení dalšího snižování nezaměstnanosti díky vzniku sezónních pracovních příležitostí a získání nových zakázek v průmyslových odvětvích. Také značná část živnostníků, kteří se přišli zaregistrovat na Úřad práce v zimních měsících, se znovu vrátila k provozování své podnikatelské činnosti. K poklesu nezaměstnanosti došlo ve všech okresech Olomouckého kraje. K největšímu absolutnímu snížení počtu nezaměstnaných došlo v nejlidnatějším okrese Olomouc (o 271 lidí), ale největší procentuální pokles vykázalo Jesenicko (o 12 %). Podíl nezaměstnaných vyšší, než je republiková hodnota, vykázaly tři okresy – Jeseník (5,4 %), Přerov (4,4 %) a Šumperk (4,2 %). Naopak nejnižší podíl nezaměstnaných byl zaznamenán v okrese Prostějov, a to 3,0 %).

„Horský okres Jeseník je typický svou vysokou sezónností – významný podíl pracovních příležitostí vzniká v jarních měsících a zaniká s příchodem zimy. Jedná se zejména o pracovní místa v lesnictví, zemědělství, dobývání surovin, lázeňství a cestovním ruchu. Není tedy divu, že tento okres v dubnu vykázal třetí nejvyšší procentuální pokles nezaměstnanosti ze všech 77 okresů v ČR,“ doplňuje ředitel krajské pobočky v Olomouci Vlastimil Přidal.

 

Maminky na trhu práce – na sezónních pracích se ženy podílejí méně než muži

Druhou květnovou neděli se již tradičně slaví Svátek matek, tedy den, kdy vzdáváme hold maminkám a mateřství vůbec. V této souvislosti stojí za to podívat se na statistiky zaměstnanosti také z hlediska obou pohlaví. „S příchodem jarních měsíců se začíná mírně proměňovat i struktura nezaměstnanosti – postupně se zvyšuje zastoupení žen mezi nezaměstnanými. Zatímco v zimních měsících podíl nezaměstnaných žen na celkové nezaměstnanosti klesá na minimum (pohybuje se zhruba mezi 47 až 50 %), naopak v letním období dosahuje maximálních hodnot (54 až 56 %). Komplementárně se mění i zastoupení nezaměstnaných mužů – jejich počet (a zároveň podíl) v lednu dosahuje nejvyšších hodnot (50 až 53 %), v srpnu je jejich podíl nejnižší (44 až 46 %). Je to způsobeno zejména vznikem sezónních pracovních příležitostí v odvětvích, kde jsou převážně zaměstnáni muži. Zejména ve stavebnictví, dobývání surovin, těžbě dřeva a podobně,“ konstatuje ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci Vlastimil Přidal.

Po letních prázdninách pak přicházejí do evidence Úřadu práce čerství absolventi středních a vysokých škol, mezi nimiž mírně převažují ženy. Jedinou výjimkou byl rok 2020, kdy se z důvodu přijetí protipandemických opatření skokově zvýšila nezaměstnanost, která se více dotkla mužů v různých průmyslových odvětvích. Došlo tak k určitému srovnání rozdílů v zastoupení mužů a žen na celkové nezaměstnanosti.

 

Podíl žen a mužů na celkové nezaměstnanosti v Olomouckém kraji od roku 2018

Na konci dubna 2024 bylo evidováno na Úřadu práce ČR, Krajské pobočce v Olomouci, 8 431 žen a jejich podíl na celkovém počtu uchazečů činil 52 %. Jedním z důvodů většího zastoupení žen mezi uchazeči o zaměstnání je jejich obtížnější návrat do zaměstnání po přerušení pracovní kariéry (např. po mateřské a rodičovské dovolené, po péči o osobu blízkou apod.). „Rekvalifikace a další vzdělávání ženy motivují, zvyšují jejich sebevědomí, dodávají jim odvahu komunikovat se zaměstnavateli a celkově podporují jejich pocit, že mají na trhu práce co nabídnout. Proto jim doporučuji využít možnosti vzdělávání a rekvalifikací, které český stát prostřednictvím Úřadu práce ČR nabízí,“ podtrhuje význam rekvalifikací pro ženy ředitel krajské pobočky v Olomouci Vlastimil Přidal.

 

Úřad práce umí najít práci pro stále větší množství uchazečů

Z evidence úřadu práce v Olomouckém kraji během dubna odešlo celkem 2 847 uchazečů (ukončená evidence, vyřazení uchazeči). Bylo to o 400 osob více než v předchozím měsíci
a o 15 osob více než ve stejném měsíci minulého roku. Do zaměstnání z nich ve sledovaném měsíci nastoupilo 2 284, to je o 334 více než v předchozím měsíci a o 228 více než ve stejném měsíci minulého roku. Dále 1 816 uchazečů o zaměstnání bylo umístěno prostřednictvím Úřadu práce, což je o 126 více než v předchozím měsíci a o 1 355 více než ve stejném období minulého roku. Přesně 563 uchazečů bylo vyřazeno bez umístění.

Olomoucký kraj evidoval ke 30. dubnu 2024 celkem 8 258 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 225 vyšší než v předchozím měsíci (+ 3 %) a o 629 vyšší než ve stejném měsíci minulého roku (+ 8 %). Na jedno volné pracovní místo připadali v průměru 2 uchazeči o zaměstnání, z toho nejvíce v okrese Jeseník (4,2), naopak nejméně v okrese Přerov (1,7). „Během dubna dva zaměstnavatelé se sídlem v Olomouckém kraji nahlásili záměr hromadně propustit celkem okolo šedesáti pracovníků. Přesto v květnu očekáváme další pokles nezaměstnanosti,“ uzavřel Vlastimil Přidal.