S touto skutečností se bude muset popasovat spousta řidičů. Pokud jedete z Prostějova do Konice, tak v Kostelci máte dvě možnosti. Pokud byste chtěli jet přes Lešany, máte smůlu, protože zdejší silnice zmizela z povrchu zemského a novou teprve staví. Musíte se tedy vydat „vrchem“ přes Hluchov, jenže i zde narazíte na uzavírku. Naštěstí jen částečnou. Kvůli stavbě potřebné kanalizace zde až do listopadu budou dopravu řídit semafory. Cesta na „Bělák“ bude navíc ode dneška uzavřena úplně.  

 

Kanalizace je prostě základ. Do jejího budování se již pustili i v Hluchově. „Právě jsme začali. Chceme mít hotovo do dubna nadcházejícího roku,“ potvrdila Večerníku starostka Hluchova Lenka Vyhlídalová.

Vše se pochopitelně neobejde bez komplikací. A to nejen pro místní, ale také pro četné řidiče, kteří po silnice míří z Prostějova přes Hluchov do Konice či opačným směrem. Jinou možnost v tuto chvíli fakticky ani nemají, silnice ve stejném směru vedoucí přes Lešany bude totiž kvůli rekonstrukci až do konce července uzavřena.

S uzavírkou se však setkají právě v Hluchově. Ostatně už v průběhu uplynulého týdne byla úplně uzavřena silnice ve směru na Čechy pod Kosířem, od pondělí 27. května to samé čeká silnici ve směru na Bělecký Mlýn. Zde by se to mělo protáhnout zhruba na jeden měsíc.

Uvedený hlavní tah ve směru na Konici tak bude průjezdný pouze na semafory, a to až do 3. listopadu. Rozsáhlá uzavírka je rozdělena na čtyři etapy, během nichž se různě budou střídat uzavřené části vozovky. „Po volné části silnice bude po celou dobu umožněn průjezd jak autobusům, tak i osobním vozům,“ potvrdila Večerníku důležitou informaci Lenka Vyhlídalová. Místních se mimo jiné situace dotkne tak, že na některé zastávky v průběhu stavebních prací nebudou autobusy zajíždět a budou muset chodit jinam, než jsou zvyklí.