Kolem tohoto případu se od počátku vyrojilo velké množství nejrůznějších verzí. Jisté je, že v pondělí 3. června za tragických okolností zemřel Josef J. (32) z Brodku u Konice. K rodinnému domu, kde žil se svými rodiči, dorazili policisté. Po obci se začaly hromadně šířit informace o tom, že mladíka měl před smrtí jeho otec napadnout nožem. Později se začalo hovořit o tom, že se ve skutečnosti jednalo o sebevraždu. Jak je to možné? A co na to policie?

 Celou republikou na začátku týdne otřásla vražda, k níž došlo přímo na náměstí v Jevíčku. V této souvislosti se nejen na sociálních sítích začalo otevřeně hovořit o tom, že v nedalekém Brodku u Konice se mělo ještě o den dříve stát něco podobného. Jak se však v průběhu týdne ukázalo, situace tentokrát nebyla rozhodně tak jednoznačná, jak se mnohým na počátku jevilo.

Josef J. (32) z Brodku u Konice žil v domě se svými rodiči hned naproti kostela v Brodku u Konice. Pracoval pro výrobce dřevěných oken v nedaleké Konici. Mezi jeho velké záliby patřil freestyle fotbal, kterému věnoval podstatnou část svého volného času. První pracovní den uplynulého týdne byl nalezen mrtvý. Na místo dorazili policisté, kteří si dle očitých svědků měli odvézt jeho otce. Nejen v obci, ale prakticky na celém Konicku se následně objevila celá řada spekulací. Téměř všechny se shodovaly v tom, že mladého muže měl před smrtí pobodat jeho otec. Teprve postupem času se začala objevovat upřesnění, že příčina smrti byla jiná. „Jeho otec ho pobodal, ale nezabil. On poté vyskočil z okna. Je mrtvý,“ vyjádřila se jedna z obyvatelek obce, jež zná velmi dobře matku zemřelého.

V reakci na naše četné dotazy policisté potvrdili, že se případem úmrtí muže v jedné z obcí na Prostějovsku skutečně zabývají. „Na základě dosud zjištěných skutečností vyloučili, že by se na jeho smrti podílela jiná osoba,“ dodala policejní tisková mluvčí Petra Vaňharová s tím, že s ohledem na rodinu nebudou dále k věci poskytovat žádné další bližší informace.