To už je moc! Poté, co první únorový den vyskočila z balkónu v sedmém patře panelového domu v ulici Jana Zrzavého v Prostějově sedmadvacetiletá žena a podle všeho tak dobrovolně ukončila svůj život, došlo během minulého týdne ve stejném domě s městskými byty k další tragédii. V přízemním bytě tam ve středu 17. února odpoledne našli mrtvého muže středního věku.

Podle informací Večerníku ověřených ze dvou zdrojů se dotyčný udusil, na hlavě měl totiž igelitový sáček! Policie nyní prověřuje, zda na jeho smrti měl podíl někdo cizí, proto tělo nebožtíka nechala převézt k soudní pitvě. „Byl to zvláštní člověk, často střídal své přítelkyně. Aktuálně měl bydlet s dvacetiletou slečnou,“ sdělila Marie Hájková z Domovní správy Prostějov.

Podruhé v krátké době došlo k sebevražednému činu v panelovém domě v ulici Jana Zrzavého. První únorový den zde ukončila svůj život skokem z výšky sedmadvacetiletá žena, minulou středu pak tady v přízemním bytě našli udušeného muže. Podle informací Večerníku s igelitovým sáčkem na hlavě. Policie i tento případ vyšetřuje a předběžně vyloučila cizí zavinění.

Ve středu 17. února odpoledne se na prostějovské sídliště do ulice Jana Zrzavého opět sjeli policisté, lékaři se sanitkou a bohužel také pohřební služba. „Mohu potvrdit, že od středy šetříme úmrtí muže středního věku. Cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno, příčina smrti je v současné době předmětem prověřování a za tímto účelem byla nařízena soudní pitva,“ potvrdila Večerníku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Tragický případ tedy není uzavřen, kriminalisté čekají na výsledky soudní pitvy.

Z panelového domu v ulici Jana Zrzavého se pomalu, ale jistě stává místo hrůzných událostí. Poslední případ padesátiletého muže berou zdejší obyvatelé velice emotivně. „To je hrůza, co se tady poslední dobou děje! Ten nájemník střídal ženské jako ponožky a vůbec se u něj scházeli takoví divní lidé, jinak byl ale celkem příjemný, zdravil se s každým. I když poslední dobou byl nějak zamlklý. Vůbec jsem netušila, že má nějaké problémy a bude to řešit takhle,“ prozradila Večerníku žena z domu, kde k tragédii došlo. Své jméno zveřejnit odmítla. „Ale jděte, nebudu se do toho plést…“ Stejného ražení byl i muž, který nám prozradil, že zemřelý muž byl nalezen v bytě udušený a s igelitovým sáčkem na hlavě.

Dům v ulici Jana Zrzavého spravuje Domovní správa Prostějov. „Já vám nebudu nic vyvracet ani nic potvrzovat, to je věcí policie. Pan T. byl poměrně bezproblémový nájemník, nájemné platil v pořádku a včas,“ uvedla pro Večerník jeho pracovnice Marie Hájková s tím, že se k příčině úmrtí nebude vyjadřovat. Zbytečného úmrtí upřímně zalitovala. „Protože se velice často bavím s různými nájemníky městských bytů, tak vím, že tento muž měl poslední dobou nějaké problémy. Často střídal družky, a co vím, tak v poslední době žil s nějakou dvacetiletou slečnou. Jeho smrt mnou otřásla, vůbec bych to u něj nečekala, že si sáhne na život...“ (