Zavřít, až zčerná! Pětapadesátiletý muž ovlivněný drogou sedl za volant svého Renaultu a na přechodu pro chodce srazil předminulou neděli odpoledne dva seniory. Po jeho neomluvitelném činu byli muž (85 let) a jeho manželka (80) převezeni s těžkými zraněními do nemocnice, kde bojovali o život!

V neděli 14. února po patnácté hodně došlo na náměstí Padlých hrdinů v Prostějově k vážné dopravní nehodě. „Pětapadesátiletý řidič Renaultu Laguna jedoucí Vrahovickou ulicí směrem do centra města za dosud přesně nezjištěných příčin srazil seniorský pár přecházející po přechodu pro chodce ve směru od Českobratrské ulice. Pětaosmdesátiletý muž i jeho osmdesátiletá manželka byli s těžkými zraněními převezeni do Fakultní nemocnice Olomouc,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 000 korun. Muž za volantem Renaultu sice vyvázl ze srážky bez zranění, ovšem policistům bylo jeho chování podezřelé. A vzápětí přišli na to, proč! „Alkohol u řidiče byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou, testem na jiné návykové látky však u něj byla zjištěna přítomnost látky cannabis. Na výzvu policistů se řidič dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření,“ prozradil Kořínek s tím, že po prohlídce poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. Další jízdu řidiči pochopitelně zakázali. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodal.

A jak jsou na tom aktuálně zranění senioři? Podle mluvčího olomoucké nemocnice je zdravotní stav obou sražených seniorů stabilizován a nejsou ohroženi na životě. „Oba senioři byli v neděli čtrnáctého února přijati na Oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc, kde jsou nadále hospitalizování ve stabilizovaném stavu s těžšími poraněními. Žena na Oddělení intenzivní péče chirurgických oborů a muž na Traumatologické klinice,“ sdělil Večerníku uprostřed minulého týdne Adam Fritscher, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci.