Zajímavou nabídku zveřejnil nedávno Městský úřad Plumlov. Ten bude řešit dlouhodobější smlouvu o pronájmu pláže U Lázničků. Jedna ze dvou pláží na plumlovské přehradě by měla získat nového nájemce na deset let. Důležitost záměru podtrhuje fakt, že město sepsalo podrobné podmínky pro případné zájemce. Celkem se jedná o šest věcí, mimo jiné návrh na cenu nájemného a dále rozepsání poskytovaných služeb.

Podrobnosti přiblížila starostka Plumlova Gabriela Jančíková. „Vyhlásili jsme výběrové řízení. Kvůli cyklostezce, která nově pláží prochází, se dají očekávat jisté změny,“ uvedla starostka Plumlova. Neočekává však, že by se způsob využití lokality zcela změnil. „Ano, počítáme s tím, že by pláž zůstala pláží,“ řekla Večerníku starostka.

Otázkou ovšem je, zda by nově byla pod stávajícím nájemcem. „Zatím vám nebudu odpovídat, zda se do výběrového řízení přihlásím. Nemám v tom ještě jasno. Nechám si čas, je brzo,“ uvedl exkluzivně pro Večerník Miloš Láznička.

Moc času už ale zájemci nemají, obálky s nadepsáním Nabídka – pronájem – pláž mohou zájemci o pronájem dodávat jen do středy 24. února. Musí ale počítat se dvěma věcmi: kromě nové cyklostezky vedoucí napříč pláží je to pak městem očekávaná investice do místa. „Třeba sociálky jsou opotřebované. A dalo by se v místě udělat i nějaké zastavení pro cyklisty,“ vysvětlila Gabriela Jančíková.