Mateřské centrum Cipísek se od loňského jara přesunulo částečně do virtuálního světa, odkud se mu zatím v letošním roce nepodařilo vrátit do reality. Proto i tradiční oslava Cipískových narozenin byla virtuální.

„Každý rok pořádáme k založení centra karnevalový týden pro rodiče s dětmi. Letos se poprvé párty konat nemohla, tak jsme slavili a spojili se alespoň virtuálně,“ uvedla Markéta Skládalová, místopředsedkyně MC Cipísek. „V rámci narozenin jsme pro rodiče s dětmi připravily na jarní prázdniny Cipískovu procházku se zvířátky. Rodiny měly připraveny úkoly inspirované lesní zvěří celý týden v parku u hvězdárny. S dětmi si ji mohli projít a splnit úkoly individuálně v souladu s vládním nařízením. Naši zaregistrovaní návštěvníci pak e-mailem obdrželi pamětní list,“ prozradila smysl akce Skládalová a pokračovala: „Společně jsme vytvořili narozeninovou fotokoláž z cesty a z karnevalového tvoření. Přišly nám i fotky dortíků, sušenek a muffinů pro Cipíska, nechyběla spousta narozeninových přání.“

Přesně 22. února pak děti mohly pomoct sfouknout dvaadvacet svíček na dortu aspoň na dálku, a to ve videu facebookové skupiny Rodičovské inspirace MC Cipísek.

Mateřské centrum Cipísek vzniklo z iniciativy vedoucí Jitky Zapletalové a maminek, které se v roce 1999 rozhodly založit občanské sdružení a scházet se s dětmi. „Za dvaadvacet let je posláním Cipíska v Prostějově stále podpora mateřství, rodičovství a zdravých vztahů v rodině,“ říká.

MC Cipísek nabízí programy pro rodiče s dětmi od miminek pro předškoláky, vzdělávací besedy, kurzy a semináře pro rodiče, dramaticko-výtvarný kroužek pro předškoláky, jednorázové akce, pohádkové soboty, příměstské letní tábory pro děti i pro rodiče s dětmi, individuální rodičovské poradenství a spoustu dalších aktivit.

Přestože se od loňského jara centrum „stěhuje“ střídavě podle nařízení vlády z reality do virtuálního světa, snaží se v rámci možností pokračovat ve své činnosti a být inspirací a podporou pro rodiče. „Věříme, že i toto těžké období překoná a vrátí se zase do reálných aktivit pro rodiny s malými dětmi. A ty další narozeniny už zase oslaví karnevalem,“ vzkazuje Markéta Skládalová.  

Bližší a aktuální informace o činnosti MC Cipísek:

www.mcprostejov.cz

www.facebook.com/cipisekprostejov