Po odchodu Jana Nagyho z funkce ředitele Městské policie Prostějov byl na základě návrhu primátora města Františka Jury pověřen dočasným řízením Libor Šebestík. Dosavadní zástupce velitele strážníků bude strážníky řídit do doby, než na základě výběrového řízení bude jmenován právoplatný nástupce.

„Libor Šebestík bude funkci s pověřením vést městskou policii vykonávat od prvního března tohoto roku do doby, než z výběrového řízení vzejde nový ředitel. Konkurz nyní právě vrcholí. Otázkou ale je, koho výběrová komise vybere jako vítěze a navrhne ke schválení. Pokud to bude někdo ze stávajících strážníků, kterých se přihlásilo do výběrového řízení poměrně dost, můžeme nového ředitele Městské policie v Prostějově znát a schválit do funkce již na dubnovém zastupitelstvu. Jestliže však zvítězí někdo zvenčí, bude muset nejdříve absolvovat náročné zkoušky odborné způsobilosti, což prodlouží celý proces na neurčito. Do té doby tedy povede strážníky Libor Šebestík,“ zopakoval Večerníkem již zveřejněný postup primátor František Jura (ANO 2011), který potvrdil, že právě i zastupující šéf se konkurzu na nového ředitele městské policie účastní.

Libora Šebestíka do funkce prozatimního šéfa prostějovských strážníků schválilo všech jednatřicet přítomných zastupitelů.