Minulou středu 3. března tři minuty před půl druhou odpoledne měl jednapadesátiletý řidič Fordu v ulici E. Beneše v Konici při parkování ke krajnici tažným zařízením poškodit zaparkovanou Škodu Fabii. Řidič na situaci měl reagovat pokusem z místa nehody ujet, přičemž měl do Fabie ještě několikrát narazit!

 

„Od jeho úmyslu ho neodradil ani svědek, který se mu snažil v ujetí zabránit, nakonec se mu ale z místa ujet podařilo. Vozidlo přivolaní policisté vypátrali v Brodku u Konice a muže podezřelého ze zavinění nehody bezpečně ztotožnil svědek události. Podezřelý, zjevně opilý muž, však svou vinu nadále popíral a tvrdil, že na místě vůbec nebyl. Provedenými dechovými zkouškami u něj policisté změřili hodnoty 2,32 a 2,37 promile alkoholu v dechu,“ popsal celý případ František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Muž středního věku je teď pro své jednání podezřelý z několika dopravních přestupků a přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. „Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun,“ doplnil další informace policejní mluvčí s tím, že přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření.