Silnice v Okružní ulici byla pětapadesátiletému řidiči zřejmě hodně úzká. Své Volvo totiž neuřídil, vyjel z komunikace a jeho jízdu zastavil až strom. Těžko říct, zda muž za volantem požil před jízdou ať už alkohol, či drogy. Policistům odepřel dechovou zkoušku a odmítl také odběr krve v nemocnici, kde se zraněním skončil.

„V sobotu sedmadvacátého února odpoledne vyjížděla hlídka dopravních policistů k havárii osobního vozidla Volvo, která se stala v Okružní ulici. Řidič na přímém úseku nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci, přejel přes travnatý pás a narazil do stromu. Při nehodě se pětapadesátiletý muž zranil a musel být převezen do nemocnice na vyšetření. Dechovou zkoušku odmítl, stejně tak i odběr krve v nemocnici,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Zraněný muž středního věku asi moc dobře věděl, proč odmítnout dechovou zkoušku i odběr krve. „Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz. Hmotná škoda na vozidle a stromě byla předběžně stanovena na dvaatřicet tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření,“ dodala mluvčí krajské policie.