Havárie to byla hrůzostrašná, naštěstí se však obešla bez zranění. Uplynulý pátek 5. března před pátou hodinou nezvládl řidič jízdu po dálnici u Brodku u Prostějova, načež jeho kamion přerazil svodidla a převrátil se do příkopu. Teprve až před osmnáctou hodinou dorazily na místo vyprošťovací jednotky a policisté na pět hodin uzavřeli celou dálnici ve směru na Vyškov.

„Řidič nákladního vozidla Mercedes s přívěsem při jízdě v pravém jízdním pruhu v mírně pravotočivé zatáčce nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo vozovku. Přerazil svodidla a jízdní souprava se převrátila na střechu. Z nehody vyvázl bez zranění a dechová zkouška byla u něj negativní. Škoda na vozidla i zařízení dálnice byla vyčíslena na 1,8 milionu korun,“ sdělil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že dopravní přestupek vyřešili policisté na místě uložením pokuty.

Až ve večerních hodinách došlo k vyprošťování kamionu z dálničního příkopu. Policisté byli nuceni na pět hodin uzavřít provoz na dálnici ve směru na Vyškov, k jeho obnovení došlo až těsně před třiadvacátou hodinou.