Jak Večerník informoval v předešlém vydání, zastupitelstvo jednalo a nakonec i odhlasovalo možnost vzít si bankovní úvěr až 180 milionů korun na rekonstrukci budovy Společenského domu. Ta by měla začít na jaře příštího roku. Diskuse o tomto tématu se však neobešla bez slovní potyčky.

Zastupitelé v souvislosti s jednáním o bankovním úvěru zároveň připomínali, že je už také zapotřebí urychlit vypracování projektu rekonstrukce prostějovského „Kaska“. Na to však musí pochopitelně dojít k výběrovému řízení na zhotovitele projektové dokumentace. Opoziční zastupitel František Fröml (Změna pro Prostějov) však pronesl jisté podezření. „Mám pocit, že dávno, už dávno je rozhodnuto, kdo to bude projektovat a že to bude společnosti CAD Projekt,“ uvedl ve svém diskusním příspěvku František Fröml.
Jeho slova nadzvedla ze židle náměstka primátora pro stavební investice Jiřího Rozehnala (ANO). „Na zhotovitele projektu proběhne výběrové řízení podle všech pravidel tak, jak má. Vy jste tady, pane kolego, řekl, že už víte, kdo to bude dělat. To jsou velmi závažná slova! My jsme všichni povinni postupovat podle zákona o veřejných zakázkách. Jak tedy můžete myslet a vyslovit něco takového, že zhotovitel je už předem znám? Vždyť by to byl trestný čin! Nikdo z nás nemůže předjímat, jak konkurz dopadne,“ láteřil rozčíleně.
Prozatím neměla tato diskuse vítěze. Stejně jako diskutované výběrové řízení.