Prostějov se pomalu, ale jistě stává psím rájem, a to bez nadsázky. Ve městě byla během posledních let vybudována desítka psích louček, kde páníčci zcela bez obav mohou venčit své čtyřnohé kamarády, pro které je zde navíc nainstalována spousta herních prvků. V některých případech je to už ale horší s bezpečností okolo louček. Proto se radní minulé úterý na svém jednání rozhodli investovat do oplocení psí loučky v Plumlovské ulici.

Zastupitelé budou na dubnovém zasedání schvalovat návrh radních týkající se oplocení psí loučky v blízkosti Plumlovské ulice. „Odbor rozvoje a investic provedl cenovou kalkulaci na základě již provedených akcí obdobného charakteru, kdy jsme přikročili k oplocení psích louček u hřbitova a v ulici Dolní realizované v roce 2019. Předběžná cena oplocení loučky v ulici Plumlovská byla stanovena na sto padesát tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011), který má investiční akce města na starost. „Jedná se o pevné oplocení v celkové délce zhruba osmdesáti metrů. Plot bude ze čtyřhranného pletiva výšky jednoho metru s osazením jedné dvoukřídlé brány a jedné jednokřídlé branky,“ přidal Rozehnal.

Během posledních dvou let inicioval magistrát navýšení počtu psích louček v Prostějově. „Byly vytipovány ty z nich, na kterých bylo možné vybudovat oplocení, vznikly také prvky pro agility. Obyvatelé Sídliště Hloučela i Sídliště Svobody se obrátili na magistrát s prosbou o možnost vybudování oplocení také v blízkosti ulice Plumlovská, a jelikož město prozatím nemá žádné plány s tímto pozemkem, jsem velmi ráda, že jim můžeme vyjít vstříc a zajistit tak větší bezpečnost jejich psích parťáků,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov).  

Riziko zranění venčených psů nebo jejich vstupu na blízkou vozovku by tak mělo být zcela minimální.