Stačila chvilka nepozornosti mladé maminky a strážníci společně s hasiči měli o práci postaráno! Předminulou neděli se v samém centru Prostějova odehrál kuriózní případ, který se nestává každý den. Šestiletý chlapeček vlezl do boxu pro úschovu jízdních kol na autobusovém terminálu na Floriánském náměstí. A zabouchl za sebou dvířka...

Nedělní poledne 14. března zpestřilo prostějovským strážníkům hodně netradiční oznámení. „Se žádostí o pomoc se na městskou policii obrátila sedmadvacetiletá žena. Stačila chvilka nepozornosti a její šestiletý syn jí připravil perné okamžiky. Když procházeli přes Floriánské náměstí, malého kluka velice zaujaly boxy na uschování jízdních kol, které jsou součástí autobusového terminálu. Vzbudily v něm tak obrovský zájem, že se vydal na jejich průzkum. Poté, co uviděl otevřené dveře jednoho z boxů, vlezl dovnitř a dveře za sebou zavřel,“ popsal vskutku kuriózní případ Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Chvíli to možná pro klučinu byla zábava, ale když chtěl zpět za maminkou, dveře již nešly otevřít… „To se nepodařilo ani přivolaným strážníkům, proto byli na místo povoláni hasiči. Ti odvrtali horní kryt a chlapce se podařilo dostat ven bez zranění. Nakonec vše dobře dopadlo a pro malého klučinu to bylo zajisté velké ponaučení, co příště nemá dělat,“ míní Zapletal.