Alkohol nepatří za volant, ovšem ani za řídítka jízdního kola. Na tuto samozřejmost vůbec nedbal senior, který minulé pondělí v opilosti vjel na bicyklu do křižovatky v Klopotovicích přímo do jízdní dráhy po hlavní komunikaci projíždějícímu osobnímu vozidlu. Jeho řidička už nedokázala střetu zabránit a jednasedmdesátiletý cyklista si při pádu způsobil zranění obličeje.

V pondělí 15. března v 17.30 hodin došlo v křižovatce komunikací mezi obcemi Tovačov, Hrubčice a Klopotovice k dopravní nehodě osobního automobilu s cyklistou. „Podle dosavadního šetření měl jednasedmdesátiletý cyklista do křižovatky od Klopotovic vjet v době, kdy po hlavní komunikaci od Tovačova k Hrubčicím pětačtyřicetiletá žena řídila osobní vozidlo Suzuki. Došlo ke střetu pravé přední části vozidla s předním kolem bicyklu a následnému pádu cyklisty uprostřed silnice,“ popsal karambol František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Muž při nehodě utrpěl lehké zranění v obličejové části hlavy. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na dvaačtyřicet tisíc korun,“ konstatoval.

Alkohol u řidičky vozidla policisté na místě vyloučili. U cyklisty ovšem dechovými zkouškami změřili hodnoty 1,37 a 1,26 promile alkoholu v dechu. „Pro své jednání je tak muž nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Nejpřísněji postižitelným je řízení pod vlivem alkoholu. Za ten mu v případě prokázání viny hrozí pokuta až do výše padesát tisíc korun,“ spočítal František Kořínek.