Začínala v prostějovské ZUŠ s akordeonem, pak hrála na klávesy, chodila na zpěv i na tanec a samozřejmě také do „dramaťáku“. Nyní se všechny své zkušenosti snaží zúročit, a to zejména v oceňovaném pražském Divadle v Dlouhé i v nekonečném televizním seriálu Ulice. Přestože dnešní koronavirová doba kultuře absolutně nepřeje, mladá herečka z Prostějova svoji nezdolnou energii rozhodně neztrácí.

Eva Hacurová posbírala ve své herecké kariéře již nejedno ocenění. Před dvěma lety získala Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku, o rok později zvítězila ve velké výroční anketě internetového portálu i-divadlo.cz a loni pak zazářila na obrazovce České televize ve snímku Až budou krávy létat či v seriálu Most! Kromě toho se do povědomí širší veřejnosti zapsala svým účinkováním v nekonečném seriálu Ulice, kde hraje motorkářku Alici.

Nebyla by to ona, pokud by si i pro letošní rok nepřipravila nějakou novinku. Tím je její účinkování se skupinou Eva a její tygři, s nimiž pravidelně vystupuje v rámci on-line koncertů z jeviště pražského Divadla v Dlouhé, kde je již pět let v angažmá. V nich interpretuje šansony Evy Olmerové, Hany Hegerové, Marty Kubišové, Yvonne Přenosilové či nezapomenutelného Jiřího Bulise, jenž řadu let spolupracoval s prostějovským HaDivadlem. Nedávno také médii proběhla informace o tom, že Eva na Vánoce zasnoubila se synem českého herce a letitého člena Divadla v Dlouhé Jana Vondráčka Kryštofem. „Chceme mít svatbu přímo v Divadle v Dlouhé a s celou naší rodinou z Prahy i z Moravy, takže budeme čekat, až se situace zlepší a vláda uvolní opatření,“ prozradila nastávající nevěsta serveru super.cz.