Naprosto rezignoval na společnost, místo toho se už několik let potlouká po lesích mezi Otaslavicemi a Kobylničkami. Řeč je o zhruba pětašedesátiletém bezdomovci, který je nyní trnem v oku místním občanům.

A hlavně těm, kteří si váží okolní přírody. Ta totiž právě kvůli zmíněnému „lesnímu muži“ dostává pořádně zabrat. Skutečnost, že si bezdomovec vybudoval chatrč uprostřed lesa, nechává místní obyvatele v klidu. Ovšem nepořádek, který po sobě muž zanechává, a navíc ho roznáší po celém zalesněném prostoru, to už slušným lidem pije krev! A po otaslavickém starostovi Marku Hýblovi žádají okamžité řešení a nápravu.

Pětašedesátiletý bezdomovec se rozhodl žít v lese mezi Otaslavicemi a Kobylničkami. O jeho hygienických návycích a smyslu pro pořádek či ochranu přírody se dá ale určitě s úspěchem pochybovat... „Jeho chování a hlavně nepořádek, kterým hyzdí okolní přírodu, je hnus a obecní ostuda,“ míní občan Otaslavic, který do redakce Večerníku zaslal námět na tento příběh.

„Zhruba pětašedesátiletý pan P. už několik roků bydlí v lesích mezi Otaslavicemi a Kobylničkami. To, že někdo bydlí v lese, mi vůbec nevadí. Neznám jeho příběh, jak se v lese ocitl a také ho nijak neodsuzuji. Odsuzuji ho ale za to, jaký je v jeho okolí neskutečný bordel. Minulý rok na podzim jsem potkal pana starostu Hýbla, se kterým jsem si povídal o komunálním odpadu v lese. Oba víme, o které místo jde a kdo odpad produkuje. Pan starosta přislíbil nápravu. A dnes? Změnilo se jen to, že odpadu je víc a po větší ploše lesa. Pan P. odpad hází také ze srázu dolů k potoku, kde ho bere i voda. V místním potoku Brodečka se nachází spousta živočichů, ryb a také raků. Místní lesní lokalita je moc pěkná. Nedaleko přístřešku pana P. je také bývalé keltské opidum s krásným rozhledem po okolí a skalní masiv využívaný horolezci. Přístřešek tohoto bezdomovce se nachází blíže ke Kobylničkám. Tohle už je jeho asi třetí místo v lese a všude, kde přebýval, po něm zůstal jen neskutečný bordel, který v lese najdeme ještě za padesát a více roků,“ přidal muž z Otaslavic.

Podařilo se nám zkontaktovat starostu Otaslavic. Ten ovšem podle vlastních slov o problému s odpadky v lese netuší! „Samozřejmě vím, že pan P. má někde v lese postavenou jakousi chajdu a přežívá v ní. Znám ho ještě z dřívějších dob, kdysi pracoval v cukrovaru. Ani ale nevím, jestli jde o našeho občana a zda se jeho lesní příbytek nachází na katastru Otaslavic. Ovšem o tom, že dělá nepořádek, nemám opravdu povědomí. Vše ale prošetřím,“ přislíbil Marek Hýbl.

Večerník se vypravil na místo, o kterém je řeč. Nachází se v lese blíže Kobylničkám, přesto stále na katastru Otaslavic. Společně s námi se k chatrči potažené modrou plachtou vydal i čtenář, který na celou věc naši redakci upozornil. „Haló, kámo, jsi doma? Vylez,“ volal nejmenovaný čtenář na bezdomovce. Nikdo se však neozval. Pětašedesátiletého „lesního muže“ jsme tak bohužel nezastihli. „Mohl se zdržet někde v okolní obci. Ale když se dívám okolo, tak je pravda, že hodně odpadků z lesa zmizelo. Asi ho někdo jiný už také upozornil a dal se do úklidu,“ poznamenal milovník přírody z Otaslavic.

Snad tedy zdejší starosta také dohlédne na to, aby tajemný bezdomovec neudělal z okolního lesa skládku odpadu. A my se vydáme do lesa o pár dnů později, třeba budeme mít na Velikonoce větší štěstí.